Idee de afaceri cu profit pe termen lung: o livadă cu nuci

În ultimul timp, tot mai mulți angajați ai marilor companii au tendința să renunțe la jobul foarte bine plătit din oraș pentru a se retrage la țară sau în localități mici. De asemenea, din cauza stresului crescut de la locul de muncă, mai ales tinerii, caută să devină antreprenori, să își deschidă propria afacere.

Dacă aveți un teren la țară, o mică afacere de nișă în domeniul agricol poate deveni, în timp, un business de succes. În agricultură, de obicei, profitul este un target pe termen lung, tocmai de aceea dacă vă gândiți la o idee de afaceri în acest sector, trebuie să vă înarmați cu răbdare. Plantele și pomii nu vor avea rod imediat, ci abia după doi-trei-patru ani. Acesta este motivul pentru care profitul nu vine imediat.

O idee de afaceri în domeniul agricol, cu o investiție relativ mică este o livadă de nuci. Dacă aveți un teren cu o suprafață de un hectar sau chiar mai puțin, puteți să plantați puieți de nuc. Până când veți obține primii bani dintr-o livadă cu nuci vor trece aproximativ patru ani, când pomii vor începe să dea rod.

Detalii